keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Saisonia tuplasti

Ennen kuin mennää saisoneihin niin pari sanaa edellisestä tuotoksesta eli siideristä, vanhentunut hiiva toimi ongelmitta ja siideri kävi hyvin. Pullotettaessa maisteltaessa niin vaikutelma oli ihan positiviinen, helposti tuo hakkaa jo nyt omenaviini-esanssisiiderit, ei toki pärjää paremmille briteille, tuosta omenamenusta ei vaan tule tarpeeksi makua oikein kunnon monimuotoiseen siideriin. Kunnon siideriomenoista tehtyä mehua kun saisi niin voisi kotonakin saada tehtyä oikein hyvää tavaraa.

Tässä kun helteet hellivät niin piti laittaa saisonia tulille ja tällä kertaa oikein tuplana, hiivat on mitoitettu noin 20 litralle joten yhdestä hiivasta riittää kahteen minun 10 litran satsiin. Tein hiivalle kuitenkin spraymaltaalta startterin jotta hiiva oli helpompi jakaa kahteen osaan.

Toinen saison on perinteistä belgialaistyylistä, eurooppalaisia humalia ja vähän mausteita, toinen on sitten jenkkityyliä, ei vehnää vaan crystallia maltaisiin, amerikkalaista humalaa, myös kuivahumalointi  ja ei mausteita.

Pieniä teknisiä ongelmia meinasi olla, induktiokeittolevyn muovinen pohja alkoi sulamaan. Ongelma kuitenkin ratkesi kun siirsin levyn kuumenevalta alusta pois niin että alla pystyi ilma kiertämään paremmin.

Reseptit 

Belgi Saison

Pils mallas 2000g
Münchener mallas 200g
Vehnämallas 500g
Panimosokeri 100g

Mäskäys 90min 66 astetta.

Brewers Gold 10g 60min
Northern Brewer 12g 60min
Saaz 20g 15min
Pilgrim 20g 5min
Appelsiinin kuori 25g 5min
Kaffir Lime lehti (kuivattu) 3kpl 5min

WLP568 Saison Ale Yeast Blend

Ominaispaino 1.056
Lopullinen ominaispaino 1.010
Alkoholi 5,9%
Koko 10l

Farmhouse Ale

Pale Ale mallas 1000g
Münchener mallas 200g
Pils mallas 1600g
Crystal mallas 300g

Mäskäys 90min 66 astetta.

Amarillo 17g 60min
Amarillo 18g 15min
Citra 10g 5min
Citra 20g kuivahumalointi

WLP568 Saison Ale Yeast Blend

Ominaispaino 1.055
Lopullinen ominaispaino 1.012
Alkoholi 5,5%
Koko 10.5l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti