Tässä kun helteet hellivät niin piti laittaa saisonia tulille ja tällä kertaa oikein tuplana, hiivat on mitoitettu noin 20 litralle joten yhdestä hiivasta riittää kahteen minun 10 litran satsiin. Tein hiivalle kuitenkin spraymaltaalta startterin jotta hiiva oli helpompi jakaa kahteen osaan.
Toinen saison on perinteistä belgialaistyylistä, eurooppalaisia humalia ja vähän mausteita, toinen on sitten jenkkityyliä, ei vehnää vaan crystallia maltaisiin, amerikkalaista humalaa, myös kuivahumalointi ja ei mausteita.
Pieniä teknisiä ongelmia meinasi olla, induktiokeittolevyn muovinen pohja alkoi sulamaan. Ongelma kuitenkin ratkesi kun siirsin levyn kuumenevalta alusta pois niin että alla pystyi ilma kiertämään paremmin.
Reseptit
Belgi Saison
Pils mallas 2000gMünchener mallas 200g
Vehnämallas 500g
Panimosokeri 100g
Mäskäys 90min 66 astetta.
Brewers Gold 10g 60min
Northern Brewer 12g 60min
Saaz 20g 15min
Pilgrim 20g 5min
Appelsiinin kuori 25g 5min
Kaffir Lime lehti (kuivattu) 3kpl 5min
WLP568 Saison Ale Yeast Blend
Ominaispaino 1.056
Lopullinen ominaispaino 1.010
Alkoholi 5,9%
Koko 10l
Farmhouse Ale
Pale Ale mallas 1000gMünchener mallas 200g
Pils mallas 1600g
Crystal mallas 300g
Mäskäys 90min 66 astetta.
Amarillo 17g 60min
Amarillo 18g 15min
Citra 10g 5min
Citra 20g kuivahumalointi
WLP568 Saison Ale Yeast Blend
Ominaispaino 1.055
Lopullinen ominaispaino 1.012
Alkoholi 5,5%
Koko 10.5l
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti