perjantai 5. huhtikuuta 2013

Bitter

Tällä kertaa ajattelin jatkaa perusbrittiläisella linjalla ja tehdä bitterin ilman kummempia kikkailuja, humalointi nyt tosin on hieman perusbitteriä tiukempi mutta eurooppalaisilla humalilla. Aikaisemmin on tullut tehtyä keitto induktiolevylläkin hellan päällä, liesituuletin on kuitenkin niin onneton ettei ole jaksanut hyöryjä vetää. Tällä kertaa tuli suoritettua keitto kylppärissä jossa hyöryt pysyivät hyvin ja tuulettuivat suhteellisen nopeasti poiskin, tulee varmasti jatkossa siellä keitot tehtyä.

Vielä pari sanaa edellisestä porterista, jostain syystä raivokkaan alkukäymisen jälkeen käyminen pysähtyi noin lukemiin 1.020 eikä se siitä enää käytännössä laskenut. Lopulta kyllästyin odottamaan ja laitoin pulloihin, pitää nyt tarkkailla tilannetta ettei tuo innostu pulloissa enää suuremmalti käymään, siitä voisi seurata reilusti paineta pulloihin. Pari päivää pullotuksen jälkeen tuli yksi maistettua ja kyllähän sen maustakin huomaa että aavistuksen turhan makeaksi jäi, tosin kunhan happoa tulee lisää niin sen pitäisi hieman makeutta peittää.

Kunhan Bitterin saa pulloihin niin pullovarastot ovatkin taas aika tyhjät joten tässä tulee varmaan ainakin kuukauden tauko pidettyä panohommissa, kesän korvalla vuorossa olisi varmaankin sitten vehnäisen tekoa.

Resepti

Maris Otter 2300g
Crystal 100 200g
Biscuit 200g

Fuggles 30g 90min
East Kent Goldings 15g 10min
Stryrian Goldings 10g 5min


Nottingham

Ominaispaino 1.046
Lopullinen ominaispaino1.007
Alkoholi 5.0%
Koko 12l

2 kommenttia:

  1. Kovasti on Timothy Taylor Landlordin näköinen humalointi. Styrian Goldingshan on hämäävästi Fuggles...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Landlordia muistaakseni oli jossain paikkakunnan kaupassa myynnissä joten pitää ostaa vertailukohdaksi kun edellisestä maistamisesta niin pitkä aika.

      Poista