maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hefe-Weisse

Witin seuraksi väsäsin sitten heti perään toisen vehnän, tällä kertaa saksalaistyyppisen, hiivana tässäkin on White Labsia.

Lähdin itse helteitä karkuun mökille ja jätin vehnät käymään kylppäriin, laitoin muutaman linkoamattoman lakanan kuivumaan kylppäriin minkä pitäisi alentaa lämpötilaa siellä nyt ainakin jonkin aikaa, lähiaikoina pitäisi sitten säänkin aavistuksen viiletä. Lämpötilojen perusteella nyt olisi ollut parasta tehdä saisonia mutta se jäi nyt odottamaan myöhempää aikaa, ainekset on kyllä valmiina.

Muiden hiivojen mukana tuli tilattua myös siiderihiivaa kun oli reilusta päiväyksen ylityksestä johtuen halpaa. Pitää jossain vaiheessa tehdä tuolle startteri ja katsoa vieläkö lähtee käymään, jos toimii niin kokeilee tehdä Lidlin tuorepuristetusta omenamehusta siideriä. Mitä kokemuksia asiasta luin niin tulos nyt ei välttämättä mitään ihan huippua ole mutta kunhan on kärsivällinen niin kyllä tosta pitäisi ihan juotavaa tulla ja erittäin kuivaa mikä sopii minulle, en makeista siidereistä välitäkään.

Resepti

Pale Ale 1200g
Vehnä 1500g
Munich 300g

Northern Brewer 10g 60min
Hallertauer 15g 10min

WLP380 Hefeweizen Ale IV Yeast

Ominaispaino 1.048
Ominaispaino pullotettaessa 1.012
Alkoholi 4.6%
Koko 12l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti